AMERICAN BULLDOG -interzis

Discutii despre rasa American Bulldog

Moderators: Zen, the_elder

Re: AMERICAN BULLDOG -interzis

Postby SFK bulldogger on Fri Jan 25, 2008 9:17 am

ma depinde in ce stare sunt cand dau nas in nas cu un...mancatzashh....mirasar lumea...care este.....
au stilul propriu care cateodata mi se pare extrem de funny...alteori sunt in situatia sa-mi doresc sa ma ocoleasca astfel de persoane...si chiar o fac spre surprinderea mea...cred ca se vede pe fata mea ca sunt un nesuferit :D
In general nu ma deranjeaza stilul atat timp cat nu interfereaza cu ecosistemul meu :D .......dar daca totul ar fi pe lumea asta cum ne place ar fi prea plictisitor
In unele cazuri insa e prea mult si prea ii vezi peste tot....personajele suparatoare intr-un fel sau altul...indiferent de natie sau culoare
toleranta fratilor :d
SFK bulldogger
Veteran
Veteran

Postby Ambull-SJKids on Fri Jan 25, 2008 1:32 pm

Faptele au consecinţe, rele sau bune.
Etnia sau rasa nu implică predispoziţia spre bunătate ori răutate.

Prima propoziţie este demonstrată şi verificată, a doua e deocamdată un postulat.
Dar pentru că în fiecare etnie există indivizi care se pot identifica deplin cu civilizaţia şi cultura la care ader eu nu risc să-i mânjesc pe aceia prin asociere cu exact ceea ce ei vor să depărteze de la ei: educaţia eronată şi faptele asociate etniei lor.
Negrii, portoricanii, columbienii ori ţiganii au avut şi au destui indivizi care reneagă moştenirea mediului neintegrat civilizaţiei.

Chestiunea este că dacă dau o lege în care spun că este interzis să înmulţeşti pitbull fiindcă rasa asta are înclinaţii aşa de agresive încât prezintă un pericol atât de mare încât este nevoie de o lege ca să elimini pericolul, cum poate legislativul să mă convingă de faptul că nu ar trebui făcut acelaşi lucru în cazul etniilor, adică a raselor de oameni? Cum poţi sustine că la câini se transmite genetic predispoziţia către rău iar la om, acelaşi mecanism biologic nu există?

Acestă rupere de logică face ca legile Breed Specific să fie simboluri rasiste şi fasciste.
Last edited by Ambull-SJKids on Fri Jan 25, 2008 1:53 pm, edited 1 time in total.
"I want a bulldog to have excellent structure and movement[...] good coat and skin, as well as being a clean breather [...] tons of drive and energy, but be clear headed too. " - Greg Souza
Ambull-SJKids
Veteran
Veteran

Postby the_elder on Fri Jan 25, 2008 1:45 pm

Corect!
Arctic Village Alaskan Malamute Kennel ~ Canisa Arctic Village, Malamut de Alaska: http://www.alaskanmalamutes.ro/
Petland dog boarding ~ Pensiunea canina Petland: http://www.pensiuneacanina.ro
the_elder
Veteran
Veteran

Postby monteria on Fri Jan 25, 2008 2:31 pm

ai dreptate, si sant de acord, dar ce zici de treaba ca eu muncesc de dimineata pana seara, platesc mare parte din venit impozit la stat, si domnii tigani care o freaca toata ziua traiesc din ciordeala si din alocatia puradeilor.unde mai pui ca mai imi fac si natia de tot raharul dandu-se romani.Nu zic ca nu sant oameni de calitate printre ei, dar ce folos?De ce trebuie sa platesc eu prin contibutiile mele la ministerul sanatatii nasterile a nspe indieni si sa le platesc alocatiile?
Binili invinge.
monteria
Junior
Junior

Postby Ambull-SJKids on Fri Jan 25, 2008 3:28 pm

monteria wrote:ai dreptate, si sant de acord, dar ce zici de treaba ca eu muncesc de dimineata pana seara, platesc mare parte din venit impozit la stat, si domnii tigani care o freaca toata ziua traiesc din ciordeala si din alocatia puradeilor.unde mai pui ca mai imi fac si natia de tot raharul dandu-se romani.Nu zic ca nu sant oameni de calitate printre ei, dar ce folos?De ce trebuie sa platesc eu prin contibutiile mele la ministerul sanatatii nasterile a nspe indieni si sa le platesc alocatiile?

Spun că faptele sunt condamnabile, nu etnia.
Incidenţa faptelor reprobabile este mai crescută în rândul lor, te cred. Pe de altă parte au un fel anume de a se face mai vizibili.
Hoţia este în sângele multora, unii ne guvernează şi devalizează bănci sau deturnează fonduri de stat. Nu sunt ţigani, ci români şi unguri. Iar acele furturi sunt imense şi aroganţa fără limite.

Primii care ar trebui să faca pasul antdiscriminării sunt ei si ar trebui să-l facă prin recunoaşterea identităţii lor, nu prin lupte penibile de genul, nu ne spuneţi ţigani ci rromi.
Vrem sau nu, lumea de azi îi pune alături de noi precum pe celelalte naţii. Civilizaţia lor este specială, ei sunt supravieţuitorii nomadismului ca civilizaţie. Noi suntem moştenitorii unei civilizaţii agrare, dependente de glie. Occidentalii sunt mostenitorii civilizaţiei urbane, a polisului.
Conflictul de valori este inevitabil. Nomazii nu apreciază stabilitatea, noi regăsim siguranţa în stabilitate. Noi nu apreciem schimbările iuţi, viteza deciziei este fundamentul societăţii nomade.
Nu mai vorbim despre proprietate care este sfântă pentru agrari şi urbani şi volatila pentru nomazi. Ţiganii nu sunt singurii de tipul acesta, mai sunt şi alte civilizaţii.
Chestiunea este că subiectul aceste trebuie să fie unul individual. Un ţigan pe numele său Xăraru trăieşte din ciordeală. adunând indivizii poti face milioane de hoţomani, dar dacă mă exprim ţiganii fură jignesc total gratuit pe cei care n-o fac, fie numai doi în etnia lor.
Rasa nu transmite fapte, selecţia prin educaţie o face. Câtă vreme civilizaţii care până ieri strigau sus şi tare că românii sunt rasişti acu' vor să-i împacheteze să-i trimită în România, pentru că nu au crezut şi nu cred cu adevărat în conceţiile antirasiste. Ciudat acele naţii la care fac aluzii au si legi BSL. :twisted:
"I want a bulldog to have excellent structure and movement[...] good coat and skin, as well as being a clean breather [...] tons of drive and energy, but be clear headed too. " - Greg Souza
Ambull-SJKids
Veteran
Veteran

Postby SFK bulldogger on Mon Jan 28, 2008 9:09 am

pai nu-i ciudat deloc ...e evident daca vrei sa vezi...iar dupa o analiza la nivelul la care tu ne-ai facut aici e chiar foarte clar
E si normal ca incidenta la hotomanii sa fie mult mai mare la anumite nivele din societate unde foamea si lipsurile imping la asa ceva ...sau la anumite ednii ( totusi ) care din mops stramos nu pun pretz pe conceptul de proprietate, nerespectand ideea de posesie , de proprietate ...pot incalca mult mai usor reguli care li se par nefiresti...
Bineanteles in opozitie suntem noi care punem extrem de mare pretz pe material...si de aici conflicte......
SFK bulldogger
Veteran
Veteran

Postby Ambull-SJKids on Fri Feb 01, 2008 10:12 am

Măi, mie nu-mi place deloc titlul topicului.
Dacă ar fi fost un semn de întrebare, sa o specificare AB interzis in Tennesee, nu mă deranja.

Oricum.
Dacă nu ne organizăm urgent şi perfect vom beneficia de acelasi tratament.
Ambull-SJKids
Veteran
Veteran

Postby Transilvanian_bulls on Fri Feb 01, 2008 10:55 am

Poate Eldere o sa scrie in Tennese , acolo dupa interzis , ar fi mai ok ....
http://WWW.TRANSILVANIANBULLS.COM
Transilvanian Bulls Kennel !!!
Image
home of the real American Bulldog !!!
http://WWW.TRANSILVANIANBULLS.COM
Transilvanian_bulls
Veteran
Veteran

Postby Ambull-SJKids on Fri Feb 01, 2008 11:13 am

da ar fi bine, si dacă face asta poate mai corectează şi alte typo din titluri.

Ok, am făcut cercetări pe tema asta cu interzisul şi am descoperit un orizont neguros pentru AB.

Europenii vestici încearcă evitarea asimilării cu APBT prin proliferarea de bully type fortând astfel apropierea morfologică de alte rase care nu sunt în vizorul BSL.
Puţini iubitori de standard type încearcă să contracareze prin responsabilizarea proprietarilor şi prin demonstraţii de "Good Citizen" sau obedienţă. Dar pierd teren pe măsură ce trece timpul.

O concluzie neplăcută a unora este că atâta timp cât nu te afli sub umbrela protectoare a FCI eşti mai vizat decât rasele similare dar protejate FCI (Amstaff, Presa, etc).

Eu nu prea cred asta, dar cred că dacă nu se renunţă la ambiţii care dau tendinţe divergente şi nu se face un plan de protecţie şi promovare la nivel european chiar şi FCI va pierde teren.
Ambull-SJKids
Veteran
Veteran

Postby Ambull-SJKids on Thu Apr 30, 2009 1:07 pm

Uite că la mai mult de un an după ultima postare, discuţia continuă.
Între timp suntem oarecum sub umbrela oblăduitoare a FCI, la urma urmei avem titluri câştigate la FCI de câinii noştri. Chiar eu am oarece făleli de la FCI atât din RO cât şi din HU.
Rasa nu mai are o situaţie incertă, dacă o fi sau n-o fi rasă. Ci am demonstrat alături de prietenii unguri că American Bulldog este o rasă demnă de a fi recunoscută. Doar Backyard are mai multe titluri FCI decât mulţi isteţi români care denigrează ambullii strânşi laolaltă. Ungurii au şi arbitru FCI specializat în AB. pe lângă alte rase.
Igor de la Backyard a primit o distincţie specială în mod oficial de la asociaţia FCI maghiară ca cel mai frumos mascul.

În condiţiile astea, orice discuţie cu privire la statutul AB faţă de FCI este puerilă şi întră în gama jocurilor de idei şi de "serve" ţintite.

Deşi standard type poate avea zile grele din cauza asimilării cu APBT hybrid type şi bully type nu sunt în aceiaşi situaţie.
Ambull-SJKids
Veteran
Veteran

Postby Mr Mojo Rising on Fri May 01, 2009 12:39 pm

Apropos de aripa FCI...Asociatia chinologica din Grecia se pare ca a hotarat de curand se inregistreze ambullul intr-un registru separat.Cam ce s-a discutat si aici cu ceva timp in urma,daca nu ma insel...
Acolo situatia este oarecum similara cu a noastra.Sunt doar 2-3 crescatori,bully type.
Mr Mojo Rising
Junior
Junior

Postby Ambull-SJKids on Sat May 02, 2009 12:04 am

Da, este posibil. Eu am corespondat personal cu secretarul FCI din 2007 care a spus că nu există motive să nu se facă acest lucru. Dovadă este că o fac cehii, slovacii şi ungurii de ani buni.
Se poate şi la noi, exista o uşoară reticenţă, dar una firească.
Provine din temerea că bulldogarii pot fi neserioşi şi să nu participe la expo, să reproducă fără drept de montă, etc.
Temere pe care să fiu cinstit, o împărtăşesc într-o oarecare măsură.
Ambull-SJKids
Veteran
Veteran

Postby Mr Mojo Rising on Sat May 02, 2009 3:17 am

Cu sau fara dreptul de monta obtinut pe criteriile FCI la o rasa precum AB e acelasi drac.
Ar fi minunat sa se poata si la noi ca sa nu ne doara capul,dar nici sa nu sufere rasa.E un fel de si cu s**-n C** si cu sufletu-n Rai,scuza-ma Dan! :)
Mr Mojo Rising
Junior
Junior

Postby Ambull-SJKids on Sun May 03, 2009 3:25 pm

Mr Mojo Rising wrote:E un fel de si cu s**-n C** si cu sufletu-n Rai,scuza-ma Dan! :)

:d2 :d3
dar pt majuscula de la C** am ( :d3 )^n ;)
Ambull-SJKids
Veteran
Veteran

Postby Mr Mojo Rising on Sun May 03, 2009 5:18 pm

Neintentionat. :d3
Mr Mojo Rising
Junior
Junior

PreviousNext

Return to American Bulldog