monteria wrote:ai dreptate, si sant de acord, dar ce zici de treaba ca eu muncesc de dimineata pana seara, platesc mare parte din venit impozit la stat, si domnii tigani care o freaca toata ziua traiesc din ciordeala si din alocatia puradeilor.unde mai pui ca mai imi fac si natia de tot raharul dandu-se romani.Nu zic ca nu sant oameni de calitate printre ei, dar ce folos?De ce trebuie sa platesc eu prin contibutiile mele la ministerul sanatatii nasterile a nspe indieni si sa le platesc alocatiile?
Spun că faptele sunt condamnabile, nu etnia.
Incidenţa faptelor reprobabile este mai crescută în rândul lor, te cred. Pe de altă parte au un fel anume de a se face mai vizibili.
Hoţia este în sângele multora, unii ne guvernează şi devalizează bănci sau deturnează fonduri de stat. Nu sunt ţigani, ci români şi unguri. Iar acele furturi sunt imense şi aroganţa fără limite.
Primii care ar trebui să faca pasul antdiscriminării sunt ei si ar trebui să-l facă prin recunoaşterea identităţii lor, nu prin lupte penibile de genul, nu ne spuneţi ţigani ci rromi.
Vrem sau nu, lumea de azi îi pune alături de noi precum pe celelalte naţii. Civilizaţia lor este specială, ei sunt supravieţuitorii nomadismului ca civilizaţie. Noi suntem moştenitorii unei civilizaţii agrare, dependente de glie. Occidentalii sunt mostenitorii civilizaţiei urbane, a polisului.
Conflictul de valori este inevitabil. Nomazii nu apreciază stabilitatea, noi regăsim siguranţa în stabilitate. Noi nu apreciem schimbările iuţi, viteza deciziei este fundamentul societăţii nomade.
Nu mai vorbim despre proprietate care este sfântă pentru agrari şi urbani şi volatila pentru nomazi. Ţiganii nu sunt singurii de tipul acesta, mai sunt şi alte civilizaţii.
Chestiunea este că subiectul aceste trebuie să fie unul individual. Un ţigan pe numele său Xăraru trăieşte din ciordeală. adunând indivizii poti face milioane de hoţomani, dar dacă mă exprim ţiganii fură jignesc total gratuit pe cei care n-o fac, fie numai doi în etnia lor.
Rasa nu transmite fapte, selecţia prin educaţie o face. Câtă vreme civilizaţii care până ieri strigau sus şi tare că românii sunt rasişti acu' vor să-i împacheteze să-i trimită în România, pentru că nu au crezut şi nu cred cu adevărat în conceţiile antirasiste. Ciudat acele naţii la care fac aluzii au si legi BSL.