VREI UN PUI DE BOXER?

Canise, discutii despre selectia rasei, monte, breeding

Moderators: iola, Indio

VREI UN PUI DE BOXER?

Postby New Gold Box on Sat Dec 13, 2008 12:17 am

Cand devine un crescator inmultitor?

Nu este o ghicitoare,este o problema cat se poate de reala.Dar oare care crescator va recunoaste vreodata ,ca da, este un inmultitor?
Dar atunci totusi cum putem deosebi,un inmultitor de un crescator serios?
Voi aminti cateva lucruri de baza,astfel incat chiar si un om de rand,care nu are legaturi cu chinologia sau cu cainii,sa-si dea seama de adevar,si sa nu se lase pacalit de vorbe de genul „ma ocup de caini de 20 ani,stiu ce vorbesc”.
Observatie:
Primul pas in alegerea unui pui,este alegerea rasei,dupa aceea alegerea locului din care vom aduce puiul.Bineinteles ca veti gasi o gramada de anunturi,in care sunt oferiti pui exceptionali,extraordinari,foarte frumosi,la rasele de companie, talie mini si extra mini etc.Mare atentie,de cele mai multe ori,aceste anunturi se dovedesc a fi mincinoase,si va veti trezi,ca puiul cumparat este bolnav,si atat prin infatisare cat si prin caracter sau comportament nu prea seamana cu rasa din care se spune ca ar fi si nu se incadreaza in standardul rasei.Dumneavoastra „veti scapa mai ieftin” daca veti alege cu mare grija crescatorul de la care cumparati un pui.
Ce raspunde un crescator
Ce raspunde un inmultitor
Am sa va explic caracteristicile rasei,am sa va explic cum trebuie sa-l ingrjiti,cum trebuie sa-l hraniti.
Rasa asta se preteaza oriunde,pentru oricine,nu are necesitati speciale,mananca orice,nici blana nu necesita ingrijiri,de la sine arata asa.
I-mi pare rau,dar eu asa cred,ca aceasta rasa nu este potrivita pentru Dumneavoastra,si pentru stilul Dumneavoastra de viata.
Acest pui este exact ceea ce va doriti.Stiu ca va fi in loc bun la Dumneavoastra.Eu vad imediat cine este iubitor de animale.
As putea sa va recomand si alti crescatori,va mai ganditi inainte de a lua o hotarare.
Credeti-ma,in alta parte nu gasiti asa ceva!Sau:Si la alti crescatori primiti acelasi lucru,numai ca este mult mai scump!
Bineinteles ca pot sa va arat si parintii,pot sa va arat intreaga haita.
Parintii nu pot sa vi-i arat,pentru ca....(si aici vin cu fel si fel de scuze,puii de fapt nu sunt ai lui,sunt ai prietenului etc..)
Tatal nu este in proprietatea noastra,dar va dau adresa,date de contact ale stapanului lui.
Nu pot sa va arat tatal,dar nici nu are importanta.
Stiti,noi am planificat de foarte multa vreme acest cuib,am ales cu mare grija masculul care va fi tatal puilor,si am asteptat foarte mult pana s-a putut realiza monta.Am asteptat puii cu nerabdare.
Tatal?Este aici,asta a fost!Sau nu celalalt,naiba stie,ca toti arata la fel,si se mai si amesteca in tarcuri,trec de la unii la altii.
Noi avem doar aceasta rasa,sau maxim doua ,trei.Nu avem caini multi,daca ar fi mai multi,nu am mai putea sa-i tinem si sa-i intretinem la acest nivel.
Va pot oferi un mops,saptamana viitoare va puia cateaua,sau maltez,peste cateva zile fata si aia.Dar pot sa va dau si pinser,sau bolonez,sau bulldog englez,sau pekinez imperial,chiar si canis regal(atentie la numele raselor).Deci ,pe care il vreti?
Mai reveniti peste cateva zile,este bine sa vizitati puii si cainii de mai multe ori inainte de decizia finala.
Atunci il vreti sau nu?Hotarati-va repede,daca nu-l vreti il dau altcuiva.
Bineinteles ca i-mi va face mare placere sa va povestesc despre parinti si despre rezultatele lor.
Ce vreti sa spun?Sunt caini si gata.Si oricum dumneata vrei sa cumperi un caine,nu cupe si rezultate.Cu ce te ajuta sa-ti spun din ce linii,din ce canise provine.
Fara pedigree nu va dam puiul.Pedigreul atesta apartenenta la rasa,este actul lui de identitate.
Pedigree?Pai cine are nevoie de asa ceva.Nu este bun la nimic,si fara pedigree este tot caine ,nu-i asa?Doar alti crescatori vand pui cu pedigree sa va poata lua mai multi bani pe pui.
Inaintea varstei de 8 saptamani puii nu pleaca de la noi.Pana la varsta asta,locul lor este langa mama lor.
Ce daca are 6 saptamani,uitati ce bine mananca singur!Ce rost are sa mai stea cu mama?
Ea este batrana,nu mai poate avea pui,dar sta cu noi,si va fi fericita si ingrijita pana la adanci batraneti.Oricum ,ea a fost primul nostru caine,a fost favorita mea.
Unde i-mi tin cainii batrani?Spuneam ca ma ocup de 20 de ani de ei?A, pe cei batrani i-am facut cadou.(a se citi,i-a aruncat in strada sau la adaposturi)
Arborele genealogic al cainilor mei se poate verifica pe mai multe generatii in urma.Sunt sanatosi si garantat sunt de rasa pura.De aceea au pedigree,fara de care nu pleaca nici un pui de aici.Pedigreul este la baza renumeleui canisei noastre.
Asta e rasa foarte rara,in Romania nici nu mai are nimeni asa ceva.Ce anume?Pedigree?A,aia nu are inca,dar am sa vi-l trimit prin posta.
Atat mama cat si tata au participat in expozitii.Au rezultate foarte frumoase,dar toate le puteti verifica,sunt trecute in pedigreele puilor.
Expozitii?Noi nu mergem la expozitii.Oricum acolo toate sunt aranjate,nu suntem in gasca lor,deci oricum nu am castiga.Dar puteti fi sigur ca astia sunt mult mai buni decat cainii lor.
Trebuie sa credeti,ca acesta este doar un mic „extras” din ceea ce poate inventa un inmultitor.Nu va lasati pacaliti de vorbele frumoase pe care le spune.Trebuie sa aveti in vedere faptul ca un crescator serios nu are caini foarte multi,si are doar cateva cuiburi intr-un an.Nici decum nu vinde pui pe tot parcursul anului.
Un inmultitor,are caini foarte multi,din mai multe rase,pe care ii exploateaza incepand cu varsta de un an,pana cand ii epuizeaza.
Probabil ca, la prima vedere este mai ieftin un pui ,fara pedigree,inmultit in acest fel,dar este mai mult probabil ca in decurs de cativa ani,sau chiar luni,sa cheltuiti de mai ulte ori pretul de achizitionare pe tratamente.O sa va returneze inmulitorul acesti bani?Pe cand un crescator,va poate garanta linistit sanatatea puiului ,deoarece stie ca exemplarele din canisa lui sanatosi,au fost testati pentru diferite boli genetice,prin urmare si riscul de a vinde un pui bolnav este foarte mic.
Nu va lasati pacaliti!
Cainele ieftin,va deveni cel mai scump.

Daca pentru Dumneavoastra nu are importanta pedigreul, multitudinea de titluri adunate de cainii ce sa afla in arborele genealogic si sanatatea puiul,atunci nu umpleti buzunarele inmultitorilor.Mergeti si uitati-va prin adaposturile pentru caini.
Si un ultim sfat,amintiti-va ca un catel poate trai chiar si 15 ani.Tocmai din aceasta cauza,este bine sa va alegeti o rasa,care este compatibila cu stiul Dumneavoastra de viata.Alegerea unei rase necorespunzatoare poate crea neplaceri,atat Dumneavoastra cat si catelului ales.Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca ,si cainii au anumite necesitati,care implica cheltuieli.

POSTAT DE IULIA COTE - "DE UNDE CUMPARAM UN CATEL DE RASA"
Last edited by New Gold Box on Sat Dec 13, 2008 12:22 am, edited 1 time in total.
New Gold Box
Veteran
Veteran

Re: VREI UN PUI DE BOXER?

Postby New Gold Box on Sat Dec 13, 2008 12:20 am

Importanta pedigreului

Pedigreul este certificatul de nastere ,si totodata buletinul de identitate al cainelui.Asa-i ca nu v-ar convine ,ca un membru al familiei Dumneavoastra,sa circule prin lume fara acte de identitate?De ce ar face o exceptie catelul Dumneavoastra?
Pedigreul contine toate informatiile importante cu privire la identitatea catelului.Acolo apare cand s-a nascut,la ce crescator,sub ce numar a fost luat in evidenta la COR,ce numar individual de identificare,sau microcip are.Toate astea ,sunt extrem de importante si in cazul pierderii catelului.
Pedigreul contine datele stramosilor cainelui pe 4 generatii in urma.Acestea pot fi niste banalitati pentru un incepator,dar daca va razganditi,si veti dori sa participati la expozitii sau ,sa scoateti cu femela macar un cuib,sau sa oferiti masculul pentru monta sau chiar sa puneti bazele unei canise,aceste date automat vor fi foarte importante.
Contrar declaratiilor unora,in special a celor care vand pui fara pedigree,nu este o obligativitate sa participati cu catelul la expozitii pentru ca are un pedigree.

Nu va doriti un pui cu pedigree?
Asta nu inseamna nimic rau.Daca puiul nu are pedigree,Dumneavoastra il veti iubi la fel,ca si cum ar avea unul,nu-i asa?Nu de pedigree depinde faptul ca va fi un pui mai dragalas,mai iubitor,mai de indragit.De pedigree depinde cu totul altceva....Adica,Dvs sa zicem va achizitionati un BOXER si vreti sa devina partener de joaca pentru copiii Dumneavoastra.A-ti ales aceasta rasa,pentru ca este renumita prin faptul ca iubeste copiii,este o rasa calma,linistita,blanda.Atunci pe buna dreptate veti fi indignat,daca o data cu cresterea puiul va dati seama,ca nu este deloc calm,are un comportament imprevizibil ,ba chiar a incercat sa muste un membru al familiei.
Stiati ca in ultima vreme au aparut exemplare canine din ce in mai instabile psihic?Din pacate,din cauza inmultirii fara control a exemplarelor,s-a inmultit numarul cainilor,care prin natura,prin rasa lor,ar trebui sa fie calmi,linistiti,dar acum sunt de-a dreptul isterici si pot deveni foarte usor periculosi.Bineinteles in multe cazuri este vorba doar de lipsa unui dresaj minim,chiar si daca vorbim de rasele pitice,dar din pacate in cele mai multe cazuri,acest comportament imprevizibil,este mostenit din generatie in generatie.
Un alt element care ,din pacate ,poate inclina balanta in favoarea achizitionarii unui pui fara pedigree,este pretul.Puteti urmari,si aici pe forum,nenumarate cazuri,in care s-au cumparat pui de varste mici,gata bolnavi,sau numai purtatori de boli,care s-au declansat la cateva zile,saptamani,dupa ce puiul a fost adus acasa.In aceste cazuri,noii stapani au fost nevoiti sa cheltuie sume enorme pentru recuperarea puiului.In cele mai multe cazuri, „crescatorul” de unde provin acesti caini,stie cu exactitate ca a imperecheat exemplare purtatoare de boli,dar atata timp cat gaseste fraieri care sa-i cumpere puii,ca doar sunt mai ieftini,nu va face altceva decat sa umple piata in continuare cu exemplare a caror sanatate este indoielnica.Cumparatorul ori face reclamatie la persoana de la care a cumparat puiul,si se va considera norocos daca va putea returna puiul,si i-si recupereaza banii,sau i-si va asculta inima,si fara sa-i pese de costuri,va alerga de la un veterinar la altul,in speranta ca puiul drag va putea fi salvat.Se poate ca va fi salvat,dar se poate ca vor trece ani,plini de suferinta pentru el,pana cand va ceda in fata bolii.
Daca pentru Dumneavoastra nu este important pedigreul,nu este nici o problema.Dar cand cumparati pui,de la un inmultitor,pentru simplul fapt ca vinde mai ieftin,asta deja este o problema.Nu doar pentru Dumneavoastra,ca trebuie sa va pregatiti pentru o gramada de chletuieli in plus,dar si pentru mama puiului pe care il cumparati.Deoarece inmultitorul va sti,ca intotdeauna va gasi fraieri care ii vor cumpara puii,astfel incat el sa-si ingroase buzunarele,exploatand pana la epuizare femelele din proprietate.Daca pentru Dumneavoastra nu este important pedigreul,daca pentru Dumneavoastra este important doar cainele,pentru faptul ca este CAINE,si iubiti animalele,si va place ca un animalut sa va intampine cand sositi acasa,si stiti ca fara caine se poate trai dar nu merita ,atunci Dumneavoastra poate ar trebui sa va alegeti un catel fara stapan,dintre miile de suflete aflate in adaposturi.Alegeti un catel dintre cei fara stapan,un catel care asteapta doar o mana mangaietoare intinsa inspre el,un catel care asteapta doar un stapan,pe care sa-l iubeasca neconditionat.Daca pentru Dumneavoastra nu are importanta pedigreul,atunci poate pentru Dumneavoastra are importanta Cainele.Nu asistati la exploaterea a mii de caini,cumparand de la inmultitori,caini fara pedigree,doar pentru simplul fapt ca vi se par mai ieftini.Nu ingrosati buzunarele inmultitorilor.Dar ,daca totusi veti alege un pui de la un inmultitor,ar trebui sa stiti la ce va puteti astepta.Nu de alta,dar poate bugetul familiei nu suporta tratamentul lunar ,al unui catel bolnav de epilepsie,de exemplu.

POSTAT DE IULIA COTE - "DE UNDE CUMPARAM UN CATEL DE RASA"
New Gold Box
Veteran
Veteran

Postby oscar arad on Thu Jan 01, 2009 4:50 pm

Frumoas discurs dar dupa atata vorba mai mult sperii omul doritor sa cumpere un pui . Cu sau fara Pedigree este la fel de iubit de stapan la fel si catelul isi ofera toata inima stapanului si cel mai important pentru un catel este ca pentru el nu conteaza daca esti bogat sau sarac .
Eu cand l-am cumparat pe Oscar nu stiam ce este un Pedigree . Ma bucur ca a fost mai ieftin ca mi-am permis sa-l cumpar , iar acum 2-3 luni am fost prin piata si l-am vazut pe respectivul om de la care l-am cumparat pe Oscar cu pui la vanzare . Bineinteles ca am mers la el sa vad puiii si sa intreb acum ca un semicunoscator daca puiii au pedrigree , mi-a raspuns ca au pedrigree .Pai si cel cumparat de mine anul trecut nu are ? raspunsul lui : nu le scoat pedigree-ul la pui doar la cine dorescte pentru ca nu sunt dispus sa investeasc in pui pe care 95% dintre cumparatori nu doresc pedigree . Si atunci daca eu doresc pedigree-ul la Oscar ?!?!?!? A zis ca poate sa mi-l scoata daca ma intereseaza si bineinteles ca costa ! Mi-a lasat omu adresa cand soresc sa trec sa-i vad parintii lui Oscar dar nici pana azi nu am fost .
Eu stiu si am auzit ca in zilele noastre poti sa scoti usor pedigree si la un caine care nu are deci :shock: .............

Si treaba cu bolile ereditare pe care daca cumperi un caine fara pedigree pot sa apara din senin si brusc paralizeaza ... etc sau moare catelul . Intradevar e mare pacat dar imi aduc aminte si acum raspunsul dumneavostra pe care mi le-ati dat asta vara la Arad a fost ceva de genul : " pai nu-i pacat sa moara dupa cat am investit in caine '' da doamna e pacat sa moara dar pentru mine nu investitia conteaza , in suflet am si o raza de fericire ca pana a murit a trait fericit si bucuros ...........

Nu vreau sa par ca sunt impotriva pedigree-ului , acum daca as fi nevoit sa o iau de la ainceput si sa-mi cumpa un caine categoric ar fi cu pedigtee ! dar acum cu Oscar daca are sau nu pedigree numai Dumnezeu stie eu o sa-l cresc cum pot mai bine si il iubesc cel mai mult si pentru mine este regele , campionul ......etc
oscar arad
Senior
Senior

Postby iola on Thu Jan 01, 2009 5:51 pm

oscar arad wrote:Si atunci daca eu doresc pedigree-ul la Oscar ?!?!?!? A zis ca poate sa mi-l scoata daca ma intereseaza si bineinteles ca costa ! Mi-a lasat omu adresa cand soresc sa trec sa-i vad parintii lui Oscar dar nici pana azi nu am fost .
Eu stiu si am auzit ca in zilele noastre poti sa scoti usor pedigree si la un caine care nu are deci :shock: .............

Sunt foarte curioasa in ce mod i-ar scoate respectivul pedigree lui Oscar.

oscar arad wrote:Nu vreau sa par ca sunt impotriva pedigree-ului , acum daca as fi nevoit sa o iau de la ainceput si sa-mi cumpa un caine categoric ar fi cu pedigtee !

Acesta este rolul si rostul unui astfel de articol (sau alte comentarii si discutii pe aceeasi tema)! :wink:
Boxerul - un caine in care nobilitatea, puterea, viteza si curajul sunt perfect in echilibru cu frumusetea, altruismul si afectiunea.
iola
Veteran
Veteran

Postby New Gold Box on Thu Jan 01, 2009 6:02 pm

:(
Oscar arad,
Nu ai inteles nimic.....
New Gold Box
Veteran
Veteran

Postby adrian diplan on Thu Jan 01, 2009 9:31 pm

stiti care e culmea ....noi crescatorii ne straduim ,fiecare cum poate sau cum crede de cuviinta,pentru a scoate produsi cat mai buni si bineinteles cu acte in regula....si nici unul din detinatorii de pui sau in sfarsit aproape nici unul nu activeaza cat....oscar arad de exemplu,ca sa nu mai spun ca ,saptamana trecuta trecand pe la asociatia din care fac parte,am constatat ca in ultimii 2 ani de exemplu.nici 10 la suta din actele puilor de la mine din curte nu s-au ridicat de catre proprietari,in ciuda faptului ca am insistat si cu destui dintre ei vorbesc destul de mult si de des la telefon.....mai mult am vazut teancuri de acte neridicate si din alte canise nu neaparat de boxer si canise active si recunoscute ca fiind de calitate...
chestia asta,sincer...ma face sa imi pun anumite intrebari,incomode...
asta ca sa nu mai vorbesc de dezamagire...l-am vazut de curand pe un frate la lui Iams Triumph,intamplator pur si simplu,am ramas socat de cat e de frumos,dar ce folos,cainele ala nu v-a vedea niciodata o expozitie,stapanii nici nu vor sa auda de asa ceva...uite asa,astia-s oamenii...
adrian diplan
Veteran
Veteran

Postby jumpin'jack on Thu Jan 01, 2009 11:05 pm

eu vad lucrurile ceva mai simplu
bineinteles ca toti cainii merita sa fie iubiti si ingrijiti fie ei de rasa sau nu
dar daca esti uibitor al unei rase anume trebuie sa iei in considerare ca exemplarele care tie iti plac si care te fac sa-ti doresti si tu un catel la fel nu s-au creat singure , ele sunt rezultatul muncii unor oameni care si-au dedicat banii ,timpul lor in totalitate, dragostea, viata lor de obicei, unor nebuni care au existat de sute de ani si din fericire specia lor mai exista si azi pe pamant :D ...crescatorii....datorita lor rasele de caini exista si tot lor ne vine sa le multumim cand suntem recunoscatori ca un anumit exemplar isi petrece viata la picioarele noastre .singurul fel in care putem sa o facem este sa ne achizitionam cateii de la ei si nu de la persoane care profita si scot bani frumosi de pe urma muncii lor (astia sunt cei care ne spun ca nu are rost sa scoata pedigree la pui :d )
tu ai sa-ti dai seama de diferenta ,oscar, in momentul in care o sa ai un adevarat BOXER acasa ,pana atunci o sa tot incerci sa ne convingi cred ca nici tu nu stii prea bine ce anume
jumpin'jack
Baby
Baby

Postby jumpin'jack on Thu Jan 01, 2009 11:10 pm

adrian am postat in acelai timp ...stiu ca e cel putin frustrant da' cred ca tu stii mai bine decat oricine care-i scopul tau si iti doresc (asa ca de la multi ani :D ) sa nu te lasi distras (asta apropo de faptul ca te intrebi...) oricum sunt convinsa ca ai lasat ceva oameni in urma care iti multumesc cand te vad pentru cainii pe care tu ai facut posibil ca ei sa-i aiba si cred ca de fapt asta e cea mai mare satisfactie
jumpin'jack
Baby
Baby

Postby New Gold Box on Fri Jan 02, 2009 12:29 am

oscar arad wrote:
Intradevar e mare pacat dar imi aduc aminte si acum raspunsul dumneavostra pe care mi le-ati dat asta vara la Arad a fost ceva de genul : " pai nu-i pacat sa moara dupa cat am investit in caine '' da doamna e pacat sa moara dar pentru mine nu investitia conteaza , in suflet am si o raza de fericire ca pana a murit a trait fericit si bucuros ...........

Intre "ghilimele "nu folosesti niciodata "a fost ceva de genul",decat daca relatezi intocmai.
Sincer iti spun ,imi pare rau ca nu ai inteles nici discutia care am avut-o la Arad nici articolul de mai sus.

oscar arad wrote:
dar acum cu Oscar daca are sau nu pedigree numai Dumnezeu stie eu o sa-l cresc cum pot mai bine si il iubesc cel mai mult si pentru mine este regele , campionul ......etc

Ti-am spus si atunci si iti repet acum - te admir pentru cum iti cresti cainele si pentru cat de mult il iubesti
New Gold Box
Veteran
Veteran

Postby oscar arad on Fri Jan 02, 2009 2:37 am

Ok atunci poate aveti si dreptate ca nu am inteles mare lucru dar eu am vrut sa subliniez un lucru :
sunt de acord sa se cumpere doar catei cu pedigree , categoric ! dar atata timp cat exista sau cat vor exista si catei fara pedigree in lume nu-mi place discriminarea asta de ai inlatura pe cei fara . pai hai sa-i terminam sai delete-am sa ramana doar cei cu pedigree . Eu subliniez ca ei nu au nici o vina ca sau nascut fara si merita si ei atentie si dreptul la o viata buna nu sa-i numim ca si jumpin'jack boxeri adevarati si boxeri neadevarati . Nu pe ei trebuie sa ne razbunam ci pe cei care ii imperecheaza dar nici cei ce-i imperecheaza nu-s 100% vinovati pentru ca sistemul ( legea ) cu doua /trei calificative de Excelent iti da dreptul la monta ! nu-i prostie ? atunci omul de rand nu merge sau nu-si permite sau ca nu are timp sa mearga la concursuri dintr-un capat in altul de tara sa obtina calificative si atunci ii monteza fara si asa apar cateii fara . si la acest aspect trebuie umblat zic eu asa ca unul care nu se pricepe .

In trecut cum era ? si la cei fara pedigree daca obtineau cateva calificative bune obtineau un fel de pedigree sau numa dreptu la monta ? aici nu comentez ca nu stiu exact de aceea imtreb .

am si eu o replica mai neortodoxa pentru userul de mai jos . Tare as vrea sa te vad in fata cat de on ADEVARAT esti daca tu consideri ca doar cei cu pedigree sunt BOXERI ADEVARATI . :d7
jumpin'jack wrote:eu vad lucrurile ceva mai simplu, in momentul in care o sa ai un adevarat BOXER acasa ,pana atunci o sa tot incerci sa ne convingi ..........................
:d7
oscar arad
Senior
Senior

Postby jumpin'jack on Fri Jan 02, 2009 3:44 am

:d3 :d3
mai.....cap sec....ti-am zis ca nu ai sa intelegi pana nu ai sa ai.Ai? Nu. Vorbim despre asta dupa ce vei avea.
cat despre vorbitul fata in fata am vorbit la arad dar se pare ca mi-am racit gura degeaba , de aia ti-am zis ca ai sa intelegi cand o sa ai
eu sunt fata aia care are doi maidanezi pur sange , un ciobanesc german "neadevarat" adica fara pedigree, luat de pe strada si ala si o catea de border collie cumparata de la una din cele mai bune canise din europa ...toti sunt egali in drepturi si in inima mea .Sa nu cazi in pacatul de a crede ca esti singurul care-si iubeste cainele si tot nimeni nu zice ca cei fara pedigree nu merita iubiti...numai ca cei care reproduc in nestire cainii astia care seamana cu o rasa sau alta DOAR PENTRU BANI trebuie descurajati...cum ii descurajezi? simplu...nu le faci jocul adica nu le cumperi puii.chiar te rog sa-i faci respectivului o vizita ,fa si ceva poze daca poti si dupa aia putem sa comparam dragostea pentru caini a unora sau altora...dar du-te direct, nu suna inainte si inarmeaza-te cu tarie pentru ca oamenii de genul asta isi tin cainii in conditii greu de imaginat
numai imagineaza-ti interesul pentru rasa al unuia caruia i se pare dificil sa ajunga la doua expozitii sa-si ia dreptul de monta ...de fapt asta-i o abureala servita necunoscatorilor,pentru ca daca respectivul ar putea obtine dreptul de monta si l-ar lua pentru ca-i creste valoarea puilor...de fapt cainii lor nu ar lua nici in cea mai buna zi a lor excelent, cum nu ar lua nici al tau chiar daca ar avea pedigree
apropo' un pedigree costa 20 de lei daca ai dreptul la el...intr-adevar un mare efort financiar pentru asa-zisul crescator care din punctul meu de vedere te-a pacalit (asta-i alta abureala ca sunt scumpe domnule pedigreele si de aia nu i-am scos) sau alta cu....aia cu pedigree sunt mai scumpi...dragul meu nu existenta actului in sine face un caine scump sau ieftin ci calitatea exemplarului certificata de actul ala
sa nu-ti imaginezi vreo clipa ca daca vei face rost de un pedigree (chiar mor de curiozitate sa-l vad) iti va face cainele mai boxer decat e
imi pare rau ca sunt poate dura, nu e felul meu de a fi, aici pe forum toata lumea a fost foarte draguta cu tine pentru ca tuturor ne place sa vedem catei rasfatati, unii crescatori si-ar dori pentru puii lor stapani ca tine dar asta nu inseamna ca ai dreptate
gandeste-te ca forumul asta e citit de mii de oameni, unii total necunoscatori cum ai fost si tu ,asa ca in loc sa incerci sa ne combati pe noi mai bine le-ai da un sfat
chiar....ce ai sfatui tu o persoana care te suna ,iti zice ca nu a mai avut caini si vrea unul ,un boxer si te roaga sa-l ajuti?
jumpin'jack
Baby
Baby

Postby iola on Fri Jan 02, 2009 3:59 am

Iarasi avem aceeasi discutie care nu duce nicaieri. Din cauza orgoliilor se incing spiritele, si atat.
S-au scris pe forumuri zeci de pagini pe tema asta, cine are ochi (si minte) sa citeasca - este acum material suficient la indemana, important este sa doreasca sa inteleaga.

oscar arad, userul jumpin'jack este o domnisoara si, mai mult ca sigur, vorbeste din postura celui pentru care rasa adevarata este certificata doar de pedigree. Sunt convinsa ca nu a vrut sa te jigneasca pe tine sau pe catelul tau, asa ca incearca sa nu faci tu asta. :wink:
Boxerul - un caine in care nobilitatea, puterea, viteza si curajul sunt perfect in echilibru cu frumusetea, altruismul si afectiunea.
iola
Veteran
Veteran

Postby oscar arad on Fri Jan 02, 2009 5:56 pm

jumpin'jack wrote::d3 :d3
mai.....cap sec....ti-am zis ca nu ai sa intelegi pana nu ai sa ai.Ai? Nu. Vorbim despre asta dupa ce vei avea.
cat despre vorbitul fata in fata am vorbit la arad dar se pare ca mi-am racit gura degeaba , de aia ti-am zis ca ai sa intelegi cand o sa ai
eu sunt fata aia care are doi maidanezi pur sange , un ciobanesc german "neadevarat" adica fara pedigree, luat de pe strada si ala si o catea de border collie cumparata de la una din cele mai bune canise din europa ...toti sunt egali in drepturi si in inima mea .Sa nu cazi in pacatul de a crede ca esti singurul care-si iubeste cainele si tot nimeni nu zice ca cei fara pedigree nu merita iubiti...numai ca cei care reproduc in nestire cainii astia care seamana cu o rasa sau alta DOAR PENTRU BANI trebuie descurajati...cum ii descurajezi? simplu...nu le faci jocul adica nu le cumperi puii.chiar te rog sa-i faci respectivului o vizita ,fa si ceva poze daca poti si dupa aia putem sa comparam dragostea pentru caini a unora sau altora...dar du-te direct, nu suna inainte si inarmeaza-te cu tarie pentru ca oamenii de genul asta isi tin cainii in conditii greu de imaginat
numai imagineaza-ti interesul pentru rasa al unuia caruia i se pare dificil sa ajunga la doua expozitii sa-si ia dreptul de monta ...de fapt asta-i o abureala servita necunoscatorilor,pentru ca daca respectivul ar putea obtine dreptul de monta si l-ar lua pentru ca-i creste valoarea puilor...de fapt cainii lor nu ar lua nici in cea mai buna zi a lor excelent, cum nu ar lua nici al tau chiar daca ar avea pedigree
apropo' un pedigree costa 20 de lei daca ai dreptul la el...intr-adevar un mare efort financiar pentru asa-zisul crescator care din punctul meu de vedere te-a pacalit (asta-i alta abureala ca sunt scumpe domnule pedigreele si de aia nu i-am scos) sau alta cu....aia cu pedigree sunt mai scumpi...dragul meu nu existenta actului in sine face un caine scump sau ieftin ci calitatea exemplarului certificata de actul ala
sa nu-ti imaginezi vreo clipa ca daca vei face rost de un pedigree (chiar mor de curiozitate sa-l vad) iti va face cainele mai boxer decat e
imi pare rau ca sunt poate dura, nu e felul meu de a fi, aici pe forum toata lumea a fost foarte draguta cu tine pentru ca tuturor ne place sa vedem catei rasfatati, unii crescatori si-ar dori pentru puii lor stapani ca tine dar asta nu inseamna ca ai dreptate
gandeste-te ca forumul asta e citit de mii de oameni, unii total necunoscatori cum ai fost si tu ,asa ca in loc sa incerci sa ne combati pe noi mai bine le-ai da un sfat
chiar....ce ai sfatui tu o persoana care te suna ,iti zice ca nu a mai avut caini si vrea unul ,un boxer si te roaga sa-l ajuti?

mai madam turmescu ! nu am stiut ca voi aveti conturi in turma aici pe forum
ok atunci imi retrag gesturile '' :d7 '' ca nu am stiut ca am deaface cu o doamna si in acest an daca ne mai vedem la Arad voi face cinste cu ce beau doamnele

sa revenim la vorbele tale ( a voastre ) de mai sus care mi-au placut sincer dar la treaba cu pedigree-ul lui Oscar nu ma mai intereseaza si daca are si daca nu si nici nu vreau sa-i scot ca daca vream poate reuseam dupa 2-3 dupa ce l-am cumparat .
eu sper sa am timp in Ianuarie sa trec pe la ala sa-i vad parintii la Oscar si sa fac niste poze .

si poate miile de oameni care se uita pe forum care sunt la inceput de drum si doresc un catel ar fi avut poate acelasi probleme si intrebari ca si ale mele ( necunoscator ) si e bine ca incet le rezolvam .

iola wrote:oscar arad, userul jumpin'jack este o domnisoara si, mai mult ca sigur, vorbeste din postura celui pentru care rasa adevarata este certificata doar de pedigree. Sunt convinsa ca nu a vrut sa te jigneasca pe tine sau pe catelul tau, asa ca incearca sa nu faci tu asta. :wink:

nu am stiut si-mi retrag jignirile daca au fost si sper ca ele sa nu-mi tina dusmaneala acum :) mie mi-a trecut si cred ca nu au vreut sa ma jigneasca
oscar arad
Senior
Senior

Postby jumpin'jack on Fri Jan 02, 2009 8:02 pm

nu s-a suparat nimeni
ma bucur ca incet incet te prinzi si intr-adevar topicul asta e facut special pentru a da un sfat (sper eu bun) celor care-si doresc un catel de rasa
jumpin'jack
Baby
Baby

Postby adrian diplan on Sat Jan 03, 2009 12:23 pm

pentru ca mica si neinsemnata ciorovaiala a avut happy -end,era si firesc....boxeristii sunt oameni de calitate si fair-play(eu vreau sa cred asta),un lucru e cert,daca diferenta de pret intre un caine cu acte(certificat de origine) si unul fara,este destul de mica,diferenta de calitate ramane semnificativa si este deci infinit mai mare...
adrian diplan
Veteran
Veteran

Next

Return to Crescatori / Monte / Breeding