by sarah on Mon Mar 16, 2009 12:38 pm
Bine v-am regasit!
Nu am mai postat de mult timp, din cauza unor probleme personale, insa v-am urmarit in tot ceea ce ati scris si pe alte topicuri.
Acum sara a mai crescut, are 1 an jumate. Voiam sa va intreb si pe voi, care aveti o experienta bogata in ceea ce priveste boxerasii, prietenii vostri. Nu prea stiu ce sa fac: m-am gandit sa cer ajutorul unui dresor, eventual unul care sa se deplaseze la domiciliu, fiindca nu vreau sa stea fara noi si noi fara ea asa un timp indelungat.
Problema e ca si acum, daca latra vreun caine la ea, mai ales de talie mare, se sperie si incepe sa tremure. Noi am luat-ope la 3 luni si jumatate si nu stiu daca pana la varsta aceea a marcat-o intalnirea cu vreun catel, dar de cand a intrat in familia noastra am incercat sa o socializam cu tot felul de catei si la plimbare, si in iesirile prin parc.
De exemplu ieri, in Herastrau, in tarcul pentru catei, era o tembela de ciobanesc german, de vreo 3 ani. S-a repezit la ea, si ea inceput sa alerge, pana la mine dupa care n-a mai vrut sa se joace deloc. Azi dimineata ne-am intalnit cu o haita de maidanezi care se tot repezeau la noi, ea s-a bagat in picioarele mele si tremura ca varga.
In rest se joaca cu caini, dar cum unul da semne de agresivitate, chiar si unul mic, se sperie. Credeti ca va deveni mai stapana pe ea cu varsta sau este vorba de frica de alti caini si ar trebui corectata?
Eu nu stiu cum sa o fac sa fie mai curajoasa, am tot incercat cu laude cand se duce spre un catel strain, am mers si spre haite de comunitari care latrau, dar nu simt vreo schimbare.
Puteti sa imi spuneti ce ar trebui sa fac? Daca mi-ati recomanda un dresor nu foarte scump dar care sa o ajute sa devina nu mai agresiva, caci tot timpul am incurajat-o sa fie prietenoasa, dar mai curajoasa, v-as fi recunoscatoare.